Dotekomanie.cz

Intex Aqua Strong 5.1 – ukázka indické produkce

Značka Intex Technologies v našich končinách rozhodně nemůže někomu něco říkat. Ovšem na indickém trhu s mobilními telefony se řadí mezi přední producenty. Jednou ukázkou čistokrevného modelu z Indie je novinka, která dostala název Aqua Strong 5.1 a disponuje přímo podprůměrnými specifikacemi, což navíc dokazuje nízká prodejní cena. Samotný ředitel firmy nešetří slovy chvály, i když při pohledu na výbavu tomu nějak neodpovídají.

Model Aqua Strong 5.1 disponuje 5palcovým displejem s rozlišením 854 x 480 pixelů chráněným sklem Gorilla Glass 2, pod nímž běží čtyřjádrový procesor MT6735V od MediaTeku s taktovací frekvencí 1 GHz a 1GB operační paměť RAM. Interní úložiště má v základu kapacitu pouze 8 GB, ale nechybí mu podpora paměťových microSD karet do výše 32 GB. Z dostupných rozměrů stojí za zmínku tloušťka 9,47 milimetrů a udaná hmotnost 150 gramů.

V zadní části najdete 2megapixelový fotoaparát, přisvětlovací LED diodu a baterii s kapacitou 2 800 mAh. Proprietární nástroj Matrabhasha přináší kromě podpory 17 světových jazyků také předinstalované aplikace, jako je Opera Mini, Opera Max nebo Clean Master. Základní výbavu uzavírá přední 5megapixelová kamerka a podpora sítí 4. generace. Prodejní cena byla stanovena na 4 999 rupií (tj. cca 1 809 Kč bez daně).

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version