Dotekomanie.cz

Evoluce v chytrých hodinkách – co nás v blízké budoucnosti čeká?

V současnosti je poměrně obtížné jednoduše ovládat chytré hodinky. Dotykové displeje jsou malé na to, aby se mohlo přesně ťuknout na požadované místo. Proto například psaní poznámky do kalendáře může být pro pány s většími prsty nadlidský úkol. Výrobci se snaží tento problém s ovládáním vyřešit pomocí bočních tlačítek.

Tímto směrem se vydaly Apple Watch, Samsung Gear 2 a nyní nově Titan Juxt Pro. Boční tlačítka přebrala částečně funkci ovládání prvků na displeji a usnadnila používání hodinek. Nyní však vědci z nejstarší univerzity ve Skotsku, Univerzity v St. Andrews, přišli s evoluční novinkou, jak velice jednoduše ovládat chytré hodinky.

Jaká nás čeká evoluce?

Na Univerzitě v St. Andrews přidali k chytrým hodinkám software nazvaný WacthMi, který využívá několik senzorů: akcelometr, gyroskop a magnetometr. Výsledky tohoto objevu jsou neuvěřitelné. Software posouvá možnosti ovládání, přičemž není nutné přidávat hardware. Ovládání hodinek pomocí tohoto doplňku je velice usnadněno a zpřesněno. Bude snazší přesouvat se po obrazovce, psát, listovat složkami a spoustu dalšího.


Na to, co vše zvládne nový přídavek k hodinkám, se můžete podívat na anglickém videu.

Prezentace díla akademiků ze skotské univerzity bude na mobilní konferenci MobileHCI 2016 v září ve Florencii v Itálii.

Zdroje: st-andrews.ac.uk, androidpolice.com

Exit mobile version