Dotekomanie.cz

O2 převede nespotřebovaná data do dalšího měsíce, má to ale háček

FUP je věčným tématem nejen u našich operátorů. Nejeden zákazník by si přál, aby ceny byly příznivější, nebo aby politika byla trochu mírnější. O2 nyní jako první operátor přichází se službou převodu nespotřebovaných dat do dalšího měsíce, ale samozřejmě se to neobešlo bez nějakého háčku.

Tato novinka se týká pouze dokoupených dat. Ve výsledku to znamená, že pokud si týden před koncem zúčtovacího období dokoupíte jeden GB a spotřebuje pouze polovinu, tak se mu do dalšího měsíce převede 0,5 GB.

„Touto změnou reagujeme na komentáře a dotazy našich zákazníků. Díky převodu dat už se nebudou muset bát, že jim obnovená data propadnou,“ popisuje generální ředitel O2 Tomáš Budník.

O2 začne nespotřebovaná data převádět 25. října. O změně začne operátor zákazníky informovat už nyní prostřednictvím vyúčtování za služby, od 1. 9. bude změna uvedena také v ceníku na webu www.o2.cz.

Novinka z milosti?

Ačkoliv se jedná o pěknou službu, nebo je aspoň lákavě vypadající, tak O2 se k tomu nerozhodlo jen tak. Je docela jasné, že toto vše souvisí s úpravou politiky kolem FUP, za kterou operátor vyzískal pokutu 4,5 miliónu korun a nepěkná hodnocení od zákazníků.

Bohužel tato novinka nemá vliv na současné chování operátora. Stále bude zastavovat internetové připojení po vyčerpání dat.

Exit mobile version