Dotekomanie.cz

Aplikace Google Device Assist končí

Pamatujete, když se ke konci roku 2014 Google rozhodl mezi uživatele vypustit velmi „užitečnou“ aplikaci zvanou Device Assist? Jednalo se o pomoc uživatelů, kteří mají zařízení z řady Nexus či Android One. Nicméně už tehdy se jednalo o podivnou aplikaci, v níž příliš užitečné tipy nenajdete. Obzvláště pak, když jedna z rad říkala, že pokud se zařízení zasekne na bootovací obrazovce, doporučuje se restartovat jej.

Není tak divu, že bylo rozhodnuto aplikaci zahodit a utnout její fungování, a to téměř okamžitě bez zbytečných prodlev. Pro uživatele, kteří tuto aplikaci používali, máme špatnou zprávu. Aplikace již není dostupná v Obchodu Play a těm, kteří ji mají nainstalovanou, se již nebudou zobrazovat žádné nové tipy. Na vrchu se zobrazí kartička s informací, že byla detekován chyba informace, že Device Assist služba je ukončena.

V seznamu nainstalovaných aplikací ji sice lze stále najít. Nová verze Androidu sama již obsahuje dodatečné funkce a nastavení, jež by tuto aplikaci měla automaticky nahradit. Není tak divu, že Google nemá potřebu se více zabývat s velmi malou hrstkou neaktivních uživatelů.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version