Dotekomanie.cz

Apple odkoupil startup, díky kterému bude možné ukládat a přenášet zdravotní záznamy

Americká společnost Apple učinila v předešlém týdnu velmi dobrý krok, díky kterému by se z mobilního systému (iOS) mohla stát de facto „zdravotní“ platforma. Podle nových zpráv zahraničního serveru Fast Company jablečná firma odkoupila začínající startup pod názvem Gliimpse. Ten má za úkol jediné – při převodu zabezpečit lékařské záznamy.

Startup Gliimpse umožňuje uživatelům shromažďovat záznamy z různých zdrojů, například ordinace a další. Do záznamů mimo jiné můžete přidávat vlastní dokumenty a vytvořit tak deník, kde popisujete přesně to, jak se v určité chvíli cítíte. Služba mimo jiné poskytuje průzkumy a způsob, jak svými daty pomáhat výzkumníkům, a to pomocí shromáždění metadat. Shromáždění metadat funguje taktéž v rámci platformy HealthKit a CareKit.

S příchodem nového operačního systému iOS 10, jehož příchod se datuje na podzimní Keynote, bude uživatelům umožněno požádat o uložení svých zdravotních záznamů. Tak jako většina akvizic Applu bude i Gliimpse sloužit jednoduše uvnitř společnosti, nikoliv jako samotná firma.

Zdroj: thenextweb.com

Exit mobile version