Dotekomanie.cz

Facebook rozšiřuje dostupnost Instant Articles

Hlavním záměrem každé sociální sítě je zdržení uživatele co nejdéle, aby nezavíral nebo neodcházel někam jinam. Facebook není výjimkou, a proto před nějakou dobou představil Instant Articles. V podstatě se jedná o možnost pro média a webové stránky, jak poskytnout obsah Facebooku.

Jelikož jdeme s dobou, tak jsme implementovali podporu Instant Articles. Ve výsledku má Facebook ve své databázi většinu našich článků, z čehož může těžit i sám uživatel. Pokud otevře takový článek, zůstává stále v aplikaci Facebook, přičemž se obsah zobrazí v upravené a jednodušší formě. Po kliknutí se nespustí webový prohlížeč nebo jiná aplikace a zároveň dojde k načtení menšího množství dat.

Do této chvíle byla tato novinka dostupná jen skrze oficiální aplikaci Facebooku, ale nově dochází k rozšíření, konkrétně do komunikační služby Facebook Messenger. Pokud tedy budete posílat v konverzaci odkaz na nějaký článek a bude zároveň v databázi Facebooku, otevře se v aplikaci Messenger. Opět se tedy nespustí další aplikace.

Články s touto podporou poznáte velmi jednoduše. V náhledu se v horním pravém rohu objeví ikona blesku – označuje Instant Articles.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version