Dotekomanie.cz

Periscope a denní výpadek, kterého si málokdo všiml

Od té doby, co vznikl YouTube, se značná část populace dennodenně dívá na videa od svých oblíbených tvůrců. Stále existoval problém, kterým je konkurence – televize jako taková. Živé vstupy patří mezi oblíbené části vysílání, a tak se vývojáři rozhodli něco podobného vytvořit sami. Časem tak vznikly služby jako Twitch, přispěl i YouTube (Google) i Facebook a mezi poslední hity patří Periscope, jehož vlastníkem je momentálně populární sociální síť Twitter.

Služba Periscope zaujala mnohé uživatele, včetně pár redaktorů z naší redakce, na něž se čas od času můžete sami podívat. Jak jsme vám nedávno psali, Periscope se integruje i do aplikace Twitteru, což je rozhodně krok správným směrem. Poté pod příspěvek přišel komentář od pana Petráčka, celým jménem Leo Petráček, který je jedním z aktivních uživatelů, a dokonce učí ostatní, jak na živé vysílaní – Periscope škola (@LeoPetracek). Ten nám poskytl informace, jež se týkají výpadku sítě Periscope.

Právě 17. 6. Periscope zaznamenal poměrně velký problém. Během celého dne bylo doslova nemožné se připojit, nebo začít streamovat. Původně si všichni mysleli, že jde o závadu u poskytovatele internetu, nebo jinde. Později se však prokázalo, že vývojáři Periscope pilně pracují na chybě, která ten den nastala. Problém byl trochu složitější, a tak trvalo celý den, než ji vývojáři byli schopni opravit.

Nakonec všechny tweety o případném opravování chyb zmizely a už po nich není vidu ani slechu. Periscope však učinil velmi zvláštní krok. Nejen že chybu zakryl, ale nevydal ani pořádné prohlášení, aby uživatelé byli plně informování. Jen pár strohých emailů a kusé informace, toť vše. Bylo by minimálně pozitivní, kdyby se Periscope oficiálně vyjádřil a omluvil, jak bývá zvykem.

asd

Proč o tom vše vůbec informujeme čtenáře, pokud se vlastně nic moc nestalo? Opak je pravdou. Mnozí si stěžují, že vývojáři často nepracují příliš rychle a nyní vidíme krásný příklad toho, že pokud nastane chyba, je možnost ji rychle opravit, ať už za jakoukoliv cenu. Podpora reagovala a pokoušela se situaci vyřešit klidně, jak by to mělo jistě vypadat. Vše pak bylo během dne opraveno a prakticky na internetu nenajdete zmínku, že by se cokoliv stalo.

Naši čtenáři jsou však velmi aktivní a rádi se zapojují do diskuzí nebo poskytují informace tak, abyste se i vy ostatní dozvěděli, co jiní ne. Jakou zkušenost máte se službou Periscope vy? Jaké další služby používáte pro živá vysílání?

Za poskytnuté informace děkujeme panu Leu Petráčkovi (@LeoPetracek).

Exit mobile version