Dotekomanie.cz

NuAns Neo láká na spojení plastu a dřeva

V listopadu loňského roku společnost Microsoft oficiálně zahájila distribuci systému Windows 10 v Japonsku a v souvislosti s tím byly uvolněny první telefony s touto platformou. Bez povšimnutí rozhodně nezůstal model Neo od firmy NuAns, který sice zaujal designovým zpracování, ale neznali jsme jedinou specifikaci. Dnes japonský výrobce oznámil jak expanzi do celého světa přes chystanou kampaň u Kickstarteru, tak i jeho kompletní výbavu.

Přední panel zabere 5palcový displej s rozlišením 1 280 x 720 pixelů a 5megapixelová kamerka na oblíbené selfie snímky. Vnitřní část vyplňuje osmijádrový procesor Snapdragon 617 od Qualcommu, 2GB operační paměť RAM a 16GB úložiště dále rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. Zařízení nebude určitě zrovna patřit mezi nejtenčí, ba naopak. Tloušťka přesahuje hranici 10 mm – přesněji 11,3 mm.

Záda ponesou 13megapixelový fotoaparát, přisvětlovací LED blesk a baterii o velikosti 3 350 mAh, která by měla vydržet až 2 dny běžného provozu. Mezi zbytek specifikací lze zařadit funkci Continuum, USB typu C, Quick Charge 2.0, NFC nebo Bluetooth 4.1. Dvoubarevné kryty jsou uživatelsky vyměnitelné a každá část nabízí 8 základních provedení barev. V Japonsku startoval předprodej za 380 dolarů (tj. cca 9 128 Kč), takže se nechme překvapit cenou na Kickstarteru.

Zdroj: windowscentral.com

Exit mobile version