Dotekomanie.cz

ZTE Axon 7 – Snapdragon 820 a 20MPx hlavní kamera

Nedávno jsem publikoval recenzi na model Axon Elite, s nímž jsem prozatím velmi spokojen, ačkoliv chybičky se samozřejmě najdou. Nyní však na trh směřuje nový top model výrobce, které nese název Axon 7 a už z prvního pohledu je jasné, kde se bude snažit uchytit či která zařízení by následně měla podlehnout jeho kvalitám.

Při představení bylo velké haló kvůli zvuku, který se některým nezdá příliš adekvátní u nynějších zařízení. Co se pak designu týká, zde je vzhled velmi podobný právě recenzovanému Axon Elite a výkon? Ten se posunul ještě znatelně dál a místo Snapdragonu 810 zaujal nástupce 820, a to se vší parádou po svém boku. U nejlevnější varianty totiž najdeme 4GB operační paměť a 64GB interní úložiště. Mezi další varianty patří 4GB RAM a 128GB interní úložiště a nakonec 6GB RAM a 128GB interní úložiště. To si lze vždy rozšířit pomocí microSD karty o dalších 128 GB.

Pokud si vzpomínáte, některé firmy začaly implementovat funkce jako 3D Touch nebo Force Touch. Obdobnou funkci najdeme i u Axon 7, bohužel však jen u té nejdražší verze.

To ale není ani zdaleka vše. Na přední straně je umístěn 5,5palcový displej s 2K rozlišením, 2,5D zaoblením hran, čtvrtou generací sklíček Gorilla Glass a celkovým počet 558 PPI. Duální reproduktor je na pření straně též přítomen a prý bychom se měli dočkat znatelně kvalitnějšího výstupu zvuku. Výrobce totiž investoval a reproduktory byly vyvíjeny opravdu poctivě ve studiu, kde byl prozkoukám každý aspekt. Zde tak nemusíte mít strach.

Fotoaparáty jsou také na vysoké úrovni. Ten přední se pyšní 8 MPx a clonou f/2.2, když to hlavní kamera má snímač o rozlišení 20 MPx a disponuje funkcemi jako OIS, PDAF nebo clonou f/1.8. Samozřejmostí je pak duální přisvětlovací dioda a čtečka otisku prstů. Šíří se různé fámy ohledně kvality reproduktorů a fotoaparátu, ale bližší informace se dozvíme až po prvních recenzích. Tomu všemu bude dodávat energii baterie o kapacitě 3250 mAh a předinstalovým systémem bude Android 6.0 Marshmallow s nástavbou MiFavou verze 4.0, která je výrobci vlastní.

 

Pokud se ptáte na cenu a datum, i tyto informace vám velmi rád sdělím. Existují tři varianty, a tak jsou i tři ceny. Nejlevnější začíná na 441$ (~ 10650 Kč), druhá pak na 503$ (~ 12150 Kč) a nakonec nejdražší varianta se bude prodávat za 625 $ (~ 15100 Kč). Vydání se plánuje na začátek června a první se dočkají uživatelé z Číny, následně pak USA i Evropy. Můžete si také telefon objednat skrze stránky výrobce.

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version