Dotekomanie.cz

Jolla C a nový komunitní program

Společnost Jolla vám pravděpodobně příliš neřekne. Jedná se totiž o poměrně mladou finskou společnost, která je tvořena bývalými zaměstnanci firmy Nokia. Nově Jolla představuje svůj již druhý telefon – Jolla C, který je v podstatě tvořen komunitou pro komunitu. Také jsme se dočkali nového programu, jenž je založen na stejné bázi.

Zařízení je tedy součástí nového programu „Sailfish Community Device Program“, který má trochu povzbudit vývojáře k vývoji pro Sailfish OS a nabízí jim k tomu prostředky. V ceně jsou i pozvánky na různé akce, komunitní srazy a samozřejmě i na představení druhého zařízení Jolla C. Co se specifikací týká, nečekejte nic světoborného, vzhledem k velmi malému kroužku lidí, kteří se v tomto programu vyskytují.

Jolla C tak přichází s aktualizovanou verzí Sailfish OS 2.0 – zde jistě potěší absence aplikací třetích stran. Hardwarová stránka nabídne 5palcový IPS LCD displej s HD rozlišením, 1,3GHz procesor Snapdragon 212 od Qualcommu, 2GB operační paměť a 16GB interní úložiště, které si lze rozšířit za pomoci microSD karty. Na přední straně pak najdeme 2MPx fotoaparát a na zádech 8MPx hlavní kameru. Pod šasi pak bude dodávat energii 2500mAh baterie.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version