Dotekomanie.cz

360° přímý přenos míří na Youtube

Za poslední dva roky se rozvinul trh s virtuální realitou do takových rozměrů, že i velké společnosti jako Facebook nemohou jen tak přehlížet nový trend. Ačkoliv jsou k dispozici zařízení pro konzumaci takového obsahu, tak se nejedná o nejlevnější záležitost. Naštěstí zde máme Cardboard a služby Googlu, které se snaží protlačit do našich smartphonů. V tomto odvětví není pozadu ani Youtube, kde již je podpora 360° videí, ale doposud byla možnost sledovat jen záznamy.

Nyní Youtube posouvá laťku na další hranici, kdy už budeme moci sledovat živě 360° videa. Představte si, že se budete chtít podívat na koncert, ale nebudete mít možnost se dostat na konkrétní místo. Nově vám bude stačit smartphone a brýle pro virtuální realitu (nejsou podmínkou) a budete moci sledovat kompletní živé dění na akci.

Odkaz na animaci

Samozřejmě jsou zde technické komplikace, které se bude snažit Youtube zpřístupnit široké veřejnosti. Například nyní spolupracuje se společnostmi VideoStitch a Two Big Ears, aby byla technologie dostupnější. Kromě 360° videa bude také dostupný i prostorový zvuk. To by mělo vést k ještě lepšímu prožitku.

První událostí využívající novou technologii je festival Coachella Valley Music and Arts Festival, kde jsou vybraná vystoupení dostupná v 360° přímém přenosu.

Zdroj: youtube.googleblog.com

Exit mobile version