Dotekomanie.cz

Screener – snímky obrazovky na „steroidech“

Screener

Možná si ještě pamatujete dobu, kdy bylo velmi komplikované pořídit snímek obrazovky. Mnohdy jsme potřebovali nejrůznější návody, aplikace a dokonce root zařízení, abychom mohli „vyfotit“, co máme na displeji a pochlubit se okolí, jak vypadá naše plocha nebo něco jiného v systému. Nyní se jedná o běžnou funkci a někteří výrobci vytváří i speciální zkratky, aby nám zjednodušili práci. Všeobecně platí, že pro snímek na Androidu postačí současné stisknutí vypínacího tlačítka a hlasitost dolů. Avšak je zde aplikace Screener, která udělá z obyčejného snímku něco víc.

Nečekejte závratnou funkcionalitu. V podstatě aplikace Screener nabízí jen možnost umístění snímku obrazovky do šablony mobilu a následné uložení. Ve výsledku tedy získáte trochu bližší představu, jak vypadá dění na obrazovce.

Screener nabízí celkem tři kategorie šablon – ploché, 3D a minimalistické. V každé z nich se nachází několik zařízení, přičemž jsou k dispozici i hodinky.

Kromě sekce hodinek najdeme v každé kategorii šablonu bez názvu a určení – jakoby unifikovanou. Své oblíbené položky si lze označit a získat tak rychlý přístup.

Po vybrání šablony stačí kliknout na plus uprostřed displeje a vybrat snímek, který se má umístit. Na první záložce si lze zvolit odlesk a stíny. Dále lze zvolit obrázek na pozadí, který můžete nechat rozostřit. Případně si lze zvolit barvu pozadí. Po vytvoření můžete obrázek sdílet nebo uložit.

Aplikace poskytuje výsledný obrázek jen v režimu portrét. Je zdarma a nemá obsáhlé nastavení, jen si můžete uložit oblíbené položky.

Exit mobile version