Dotekomanie.cz

Gionee představil zmenšený model P5 mini

Ať se to týká jakéhokoliv již prodávaného modelu, tak výrobce snad nikdy neomrzí vyrábět jejich zmenšené varianty. Tentokrát si říká o slovo model s označením P5 Mini, který byl oznámen společností Gionee. Čínský producent se u telefonu rozhodl nasadit spíše podprůměrné specifikace, takže prodejní cena by nemusela překračovat vysokou hranici. Zařízení zapadne do základní třídy a bude prvně dostupné na rozvíjejících se trzích.

Gionee P5 Mini získal kompaktní 4,5palcový IPS displej s rozlišením 854 x 480 pixelů. V jeho šlépějích následuje čtyřjádrový procesor MT6580 od MediaTeku taktovaný na frekvenci 1,3 GHz, 1GB operační paměť RAM a úložiště o velikosti 8 GB, které můžete rozšířit paměťovou microSD kartou. Pokud vás zajímají proporce celé konstrukce, tak si zaslouží zmínku tloušťka 8,1 mm a udávaná hmotnost 153 gramů.

Zadní část má ve svých spárech 5megapixelový fotoaparát, přisvětlovací LED blesk a 1 800mAh baterii. Uživatelé doprovodí systém Android ve verzi 5.0 Lollipop. Seznam ostatních specifikací zahrnuje přední 2megapixelovou kamerku, funkci dual-SIM nebo už zavedený standard v podobě Bluetooth, WiFi, GPS. Z barevných variant bude dostupné bílé, černé, modré provedení. Nakonec nechme se překvapit, jakou cenovku nasadí, protože už hodně telefonů ze střední třídy má staženou cenu konkurující základním modelům.

Zdroj: thegadgetsfreak.com

Exit mobile version