Dotekomanie.cz

Apple díky patentovému sporu zaplatí za Siri 24,9 milionů dolarů

Jak už bývá zvykem, Apple je opět u soudu, díky patentovému sporu, tentokrát byl zažalován firmou Dynamic Advances za porušení patentového vlastnictví instituce Rensselaer Polytechnic, respektive patentu vztahujícího se na chytrou asistentku Siri .

Apple údajně porušuje patent týkající se rozpoznávání přirozeného jazyka a jeho následného logického zpracování, tato technologie byla vyvinuta na soukromé univerzitě v New Yorku. Soudní líčení mělo proběhnout příští měsíc, ale společnosti se shodly na mimosoudním řešení, které dovoluje Applu do svých zařízení nadále instalovat Siri a nemožnost Apple žalovat ve věci stejného patentového sporu po dobu tří let. Podmínkou bylo zaplatit společnosti Dynamic Advances 5 milionů dolarů ihned a následně doplatit 20 milionů dolarů po stažení žaloby.

Z této částky se však předpokládá, že půjde jen polovina přímo vlastníkovi patentu, tedy instituci Rensselaer Polytechnic, ale druhá polovina peněz půjde do kapsy zprostředkovateli žaloby společnosti Dynamic Advances a jejím právníkům.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version