Dotekomanie.cz

OmniVision nabízí výrobcům nový 13MPx senzor PureCel Plus-S

Dodavatel snímače fotoaparátu do projektu Tango oznámil nový senzor pro chytré telefony z vyšších řad. Společnost OmniVision Technologies dala o něm vědět již během letošního ročníku MWC v Barceloně a nyní přes tiskovou zprávu zveřejňuje oficiální informace. Nová součástka nesoucí název OV13870 PureCel Plus-S půjde zanedlouho do sériové výroby, takže pro výrobce chytrých zařízení bude dostupná ještě v tomto roce.

Oznámený snímač zvládne fotografie v 13megapixelovém rozlišení při maximální kvalitě (45 fps) nebo 4K videa při 60 snímcích za sekundu. Dále Full HD video umí s 240 fps a HD video při 300 fps. Dva hlavní fotoaparáty vedle sebe mohou být v kurzu, což také dokazuje přítomná podpora dual-cam. O kvalitní výsledky by se měl ještě zasadit lepší PDAF (fázové detekce automatického ostření).

I když u jeho tloušťky udávají ucházející velikost 5,2 mm, tak celková úhlopříčka 1/2,6 palců je na dnešní standard poměrně velká. Díky zcela nové architektuře s 1,25mikrometrovými pixely podá oproti předchozí generaci vynikající výkon i za zhoršených světelných podmínek. Výrobce momentálně rozdává jen vzorky za účelem testování. První kusy budou vyjíždět z výrobních linek někdy v druhém čtvrtletí roku 2016.

Zdroj: prnewswire.com

Exit mobile version