Dotekomanie.cz

Oko hrátky, dyslexie – zábavné učení pro děti s dyslexií

České studio pro vývoj výukových projektů stojí za několika dětem prospěšnými aplikacemi. Jednou z dalších takových je Oko hrátky, dyslexie.

Tato aplikace poslouží hlavně dětem s dyslexií a oslabeným zrakovým vnímáním. Můžete tak dítěti pomoci, učit se zábavně a přitom velmi účinně. Dítěti se bude hra nejvíce líbit ve věku od 3 do 7 let. Uvnitř naleznete celkem 4 úrovně a zvolíte si ji přesně podle svých potřeb. Hraní je zábavné, protože si můžete vybrat hned několik módů hraní. Zapnout se dá například překrývání obrázků, hledání stejného obrázku a vložení jej do vagónku, ale i označování stejného z písmenek v tabulce.

Během hry se úrovně postupně ztěžují, aby se hráč pomalu, ale jistě zlepšoval. Těžší je hra například v tom, že se obrázky začnou otáčet apod. Osobně se mi na hře velmi líbí rozmanitost obrázků, přičemž se jedná o velmi nápadité vzory. Jsou to zvířátka, různé nářadí anebo motorová vozidla, jako je motorka a auto.

Oko hrátky, dyslexie není jen tak ledajaká hra, ale má své pevné základy podle paní  logopedky Mgr. Gabriely Solné. Po každé splněné úrovni se hráč dočká zasloužené odměny.

Oko hrátky, dyslexie je ke stažení pro operační systém Android zdarma.

Exit mobile version