Dotekomanie.cz

Mapy HERE končí na platformě Windows 10

Microsoft se stále trápí s absencí důležitých aplikací pro platformu Windows 10, respektive pro Windows 10 Mobile. Například není k dispozici mnoho služeb a aplikací od Googlu. Bohužel nyní Windows 10 přichází o mapovou službu HERE, která vznikla ještě pod Nokií.

Do této chvíle HERE mapy fungovaly na Windows 10 jen díky alternativnímu řešení, ale to přestane být funkční 30. června 2016. Vývojáři a manažeři došli k závěru, že by museli kompletně od základu vybudovat aplikace pro Windows 10. Jedná se o časově i finančně náročný proces.

Nakonec se dospělo k rozhodnutí, že se nebude vyvíjet nová aplikace a mapy HERE končí na platformě Windows 10 a Windows 10 Mobile. Navíc 29. března dojde ke stažení aplikace z Windows Store. Majitelé zařízení s Windows Phone 8 se nemusí bát, že by přišli o mapy, ale taktéž nemáme pro ně dobrou zprávu. Zastavuje se vývoj aplikací pro Windows Phone 8 a následně budou vydávány jen opravy chyb.

Tímto Microsoft přichází o jednu z dobrých služeb a uživatelé budou muset hledat alternativy. Případně mohou používat Windows Mapy od Microsoftu.

Zdroje: 360.here.com, 360.here.com

Exit mobile version