Dotekomanie.cz

LG G4 – Objevily se potíže, které vaše zařízení znefunkční [aktualizováno]

Aktualizace 14. 3.

Oficiální mediální zastoupení pro Českou republiku mlčí. Nicméně se nám podařilo získat alespoň nějaké informace, které pochází z oddělení LG. Za znefunkčněním telefonu s velkou pravděpodobností stojí vadná součástka dodávaná SK Hynix. Další informace byly spíše obhajující, takže nebudeme zbytečně šířit „drby“.

Pokud celou aféru shrneme, LG se zachovalo správně a v případě této poruchy nechává vyměnovat základní desky s nejnovější revizí, které by se chyba týkat neměla. Většina zařízení je opravována v autorizovaném servise Britex.

Co se nám však příliš nelíbí je to, že pokud jste si odemkli bootloader, pravděpodobně s reklamací neuspějete, i přestože se jedná o hardwarovou chybu. Reklamace by měly být vyřízeny i při odemčeném bootloaderu, protože se jedná o hardwarový problém nesouvisející se softwarem (dle legislativy).

Aktualizace 15. 2.

Podle ohlasů uživatelů z celého světa se začaly objevovat problémy i na základních deskách s revizí 1.1. Je velmi důležité zkontrolovat trojčíslí, které se nachází na boku balení.  Pokud jsou na krabičce první tři čísla před písmeny S/N 504, 505, 506, 507, 508 a 509, pak jste touto chybou ohroženi i vy a vaše G4 může spadnout do neopravitelného bootloopu také.

Kontakovali jsme LG pro Českou republiku. O jejich vyjádření vás budeme informovat.

Původní článek 12. 2.

Patříte mezi spokojené uživatele LG G4? Nemůžete si jej vynachválit? Pak je pro vás zatím vše v pořádku. TOP modely G4 totiž začaly řekněme „umírat“ po celém světě. Jak je to možné?

Problém se týká všech telefonů prodaných do měsíce září loňského roku. Po několika měsících nastane stav, kdy se telefon vypne a upadne do tzv. Bootloopu. Jedná se o režim, kdy telefon zapnete a při animaci LG se systém neustále dokola restartuje. Mobil se vám nepodaří opravit, ani pokud patříte mezi velmi zkušené uživatele. Přestane fungovat i možnost přehrání softwaru, telefon totiž nenajíždí ani do download mode a nereaguje na pokusy o spuštění do recovery módu.

Po každém zapnutí jde telefon vypnout pouze vytažením baterie. Na internetu se v posledních měsících tyto případy objevují často a takto postihnuti jsou zákazníci LG z celého světa (včetně českých uživatelů s H815). Týká se to všech typů LG G4.

Většina zařízení zemře po zhruba 6 měsících. Mému se to stalo po 6 měsících a 6 dnech. LG se po nátlaku a peticích uživatelů k danému problému nakonec vyjádřilo zahraničnímu serveru. Uznalo, že se jedná o hardwarový problém a daná zařízení bude vyměňovat, anebo alespoň vymění základní desku. Pokud jste si své G4 zakoupili do září 2015, pak byste si měli dávat záležet na zálohách, protože je velmi pravděpodobné, že se daná věc stane i vám. Reporty přichází z obou verzí Androidu 5.1 i nejnovějšího Marshmallow. Předvídat umření telefonu není pro tuto chvíli možné.

Jestliže máte na krabičce napsánu revizi 1.1, pak je vše v pořádku a tato chyba byla na těchto novějších základních deskách opravenaJaký máte na danou situaci názor vy?

Exit mobile version