Dotekomanie.cz

Lava Iris Fuel F2 – 512MB paměť RAM neomrzí

Operační paměť RAM, jakožto jeden ze základních kamenů u chytrých telefonů v současnosti, bere společnost Lava příliš na lehkou váhu. Pokud jste si ještě v loňském roce mysleli, že zařízení s velmi podhodnoceným hardwarem nedostane letos moc prostoru, tak jste se zřejmě pletli. Indický výrobce oficiálně představil novinku s názvem Iris Fuel F2, která v portfoliu nahrazuje svého předchůdce.

Přední část Lava Iris Fuel F2 zabírá 5palcový displej s WVGA rozlišením, který pohání čtyřjádrový procesor taktovaný na frekvenci 1,3 GHz a 512MB operační paměť RAM. Uživatelé mohou využít 8GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou až o dalších 32 GB. Vpředu samozřejmě naleznete 0,3megapixelovou kamerku, kdežto zadní část není ochuzena o 5megapixelový fotoaparát a přisvětlovací LED diodu.

Celkovou výdrž obstarává baterie s kapacitou 3 000 mAh. Softwarovou stránku dostal na starost systém Android ve verzi Lollipop. Seznam specifikací uzavírá funkce dual-SIM nebo podpora 3G sítí. Z barevných provedení budou k dispozici dvě varianty – černá a bílá. Prodejní cena začíná u hranice 4 444 rupií, což při přepočtu vychází na 1 632 Kč bez daně a dalších poplatků za pořízení.

Zdroj: gadgets.ndtv.com

Exit mobile version