Dotekomanie.cz

Apple opět nejhodnotnější značkou, Google přeskočil Samsung

Obchodní značka jakožto nehmotný, ale veledůležitý marketingový nástroj mezi silnou konkurenci, má i v letošním roce svého vítěze. Opět mezi spotřebiteli nezklamaly zavedené firmy, které mají co dočinění s mobilními technologiemi nebo alespoň s elektronickým obsahem do něj. Jestliže v samotném úvodu vynecháme absolutního vítěze, tak ostatní společnosti se víceméně mezi sebou přebíjejí o co nejlepší místo.

Na špičce žebříčku se doslova zabydlel kalifornský Apple, který neustále pracuje na dobrém jménu. Jeho prudký růst nevykazuje žádné známky zpomalování. Společnost Google si vybojovala druhou příčku, přičemž posunul konkurenční Samsung o místo níže. Ze zveřejněného grafu je nejzajímavější to, že společnost Apple má takřka dvojnásobněji hodnotnější značku než jihokorejský výrobce.

Největším skokanem z první linie je čtvrtá společnost Amazon, která díky 24% růstu posunula Microsoft na pátou pozici. Za nimi následují američtí operátoři jakožto Verizon a AT&T. Dále například čínský operátor China Mobile okupuje 9. místo. Závěrem si zaslouží zmínku Mark Zuckerberg, protože od roku 2013 jeho Facebook vyrostl o úctyhodných 500 %, čímž zatím skončil na 18. příčce.

Zdroj: brandfinance.com

Exit mobile version