Dotekomanie.cz

Android N – odhaluje se podoba nastavení

Vývojářská konference Google I/O se neúprosně blíží a postupem času se začínají odhalovat informace o připravovaném Androidu N. Do této chvíle jsme získávali jen kusé náznaky. Měli bychom se dočkat vylepšeného multitaskingu, notifikační lišta by měla projít taktéž modifikací a možná se dočkáme změny launcheru.

Nyní se dozvídáme další informace od webu Android Police, jehož redaktoři měli možnost nahlédnout na rozpracovaný Android N. I tentokrát nám dávají k dispozici obrázky, které vytvořili na základě svého pozorování. Tudíž se nejedná o reálné snímky obrazovek.

V první řadě si lze všimnout, že v horní části nastavení se nachází rozbalovací menu skrývající například možnost Nerušit. Dále je vidět, že u jednotlivých položek jsou k dispozici další informace – u položky baterie lze vidět aktuální stav, u dat spotřebu, využití paměti RAM atd.

Jakmile se budete nacházet v nějaké sekci, mělo by se objevit menu na boční straně. To umožní rychlejší navigaci nebo přeskakování do další položek nastavení. Rozhodně by to ušetřilo pár kliknutí.

Není jisté, jestli se dočkáme těchto změn. Možná se jedná jen o design pro současný vývoj Androidu N a nakonec vše bude vypadat jinak, nebo jako nyní. Na vše si budeme muset počkat do oficiálního představení.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version