Dotekomanie.cz

Alojz – moderní a jednoduchá předpověď počasí

Jestliže chcete mít maximum informací o předpovědi počasí, stáhnete si aplikaci Aladin nebo nějakou podobnou. V podstatě se dostanete ke spoustě dat, podle kterých následně rozhodujete, jestli někam vyrazit nebo co si obléct. Avšak je zde asistent, který zjednoduší rozhodování.

Ačkoliv zjistím základní data o nadcházejícím počasí, tak mi chvíli trvá, než se rozhodnu, co si vlastně mám obléct a na co se připravit. Naštěstí je zde asistent Alojz.cz, který vám jednoduše sdělí, co si máte obléct a jaké bude počasí po celý den.

Asistent Alojz.cz využívá data z Nor­ského meteo­ro­logického insti­tutu a NRK. Následně algoritmy vytvářejí text, který vypadá přirozeně a jednoduše sděluje, jaké oblečení si máme vzít. V současnosti poskytuje informace pro několik měst v České republice. Ačkoliv se jedná o webovou stránku, tak si můžete nechat odesílat notifikace do Chromu či Firefoxu. Taktéž je zde možnost získávání oznámení na mobilním telefonu v nastaveném čase.

Za vývojem tohoto praktického asistenta stojí Filip Hráček, který zároveň pracuje pro Google. Alojz.cz se stále nachází ve vývoji, přičemž byl představen odborné veřejnosti na festivalu DevFest.cz v listopadu. Jak probíhalo představení, se můžete podívat ve videu níže.

Exit mobile version