Dotekomanie.cz

Samsung Gear S2 – nová provedení se blíží na trh

Minulý měsíc, na veletrhu CES, Samsung ukázal nové modely hodinek Gear S2, které mají nyní přijít globálně na trh, ačkoliv tedy jejich oficiální prodej začíná v USA. Dočkáme se nově tedy Rose Gold (růžově zlatá) a Platinového modelu, přičemž jejich „maloobchodní“ doporučená cena se pohybuje okolo 499,99 $, což je v přepočtu přibližně 12 000 Kč. Samozřejmě budou hodinky k dostání na různých internetových portálech.

 

Oba modely budou k dostání v kovové variantě, tedy názvy obou variant jsou spíše na okrasu. Jedná se pouze o „pozlacení“, respektive přestřik kovu daným materiálem. Což umožní dostat hodinky na trh za přijatelnější cenu. Zde si však neodpustím komentář – osobně sice vlastním kovovou variantu těchto hodinek, avšak rozhodně bych za ně nedal více, než polovinu udané ceny. Ano, jsou ve velkém množství ohledů dobré, avšak zbytečně vyhazovat peníze z okna nemám příliš v lásce. O to horší je zjištění, že se cena zvýšila o pětinu a prakticky se změnil jen „materiál“, vnitřnosti jsou totiž totožné.

Uživatel se tak stále dočká hodinek s 1,2palcovým Super AMOLED kruhovým displejem o rozlišení 360 x 360 pixelů, 1GHz procesoru, 512MB operační paměti či 4GB interního úložiště. Nechybí pak certifikace IP68 – odolnost proti vodě a prachu, Wi-Fi, Bluetooth, NFC, měřič tepové frekvence a 250mAh baterie s podporou bezdrátového nabíjení.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version