Dotekomanie.cz

Picasa je na sklonku svého života

Picasa byla na úplném začátku samostatná služba pro sdílení fotografií, kterou v roce 2004 koupila společnost Google. Poslední roky služba přežívá na pozadí a mnoho uživatelů ji stále využívá kvůli funkcím, které stále chybí v nástupci pojmenovaném jednoduše Google Fotky. Picasa je na sklonku svého života, o čemž svědčí fakt, že dlouhou dobu se neobjevily žádné změny.

Google se nyní definitivně rozhodl Picasu zrušit a postupně během roku ji úplně vypne. O své fotografie se nemusíte bát, protože obě služby přistupují ke stejnému zdroji fotografií, nicméně samotné uspořádání se může lišit. V březnu přestane Google podporovat desktopovou verzi Picasa na počítačích. Stále máte čas si všechna alba stáhnout.

Tento krok byl očekávaný a šlo jen o formální rozhodnutí. Google dlouho pracuje na nové službě a dnes jsou fotky dostupné na třech místech – Picasa, Google Disk a Google Fotky. Spoustě uživatelům bude asi chybět, nicméně existuje mnoho jiných služeb pro správu osobních fotografií – osobně využívám Zonerama od české společnosti Zoner, která nemá žádné omezení. Kam ukládáte své fotografie vy?

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version