Dotekomanie.cz

Panasonic představil odolný smartphone s Androidem a Windows 10 Mobile, vyjde vás na 40 000 korun

Většinou se drahými telefony chlubí značky jako například Vertu, jejíž modely se vyznačují luxusním provedením z prémiové kůže, zlata i diamantů. Zcela jiným případem je ale Panasonic, který není výrobou telefonů až tak známý a na MWC letos ukázal svůj nejnovější model, který případné zákazníky přijde na 1500 dolarů, což je v přepočtu bezmála 40 000 korun.

Důvodem vysoké ceny ale není luxusní provedení, nýbrž jeho odolná konstrukce, která vydrží nepěkné zacházení i v těch nejdrsnějších podmínkách. Dle výrobce je smartphone s označením FZ-N1 vhodný na stavbu i do armády, tomu jsou také přizpůsobeny jeho funkce a vlastnosti.

Telefon má certifikaci, díky které vydrží bez úhony pád ze dvou metrů. Po delším testování bylo taktéž zjištěno, že telefon lze pustit z výšky jednoho metru až 2000krát, přičemž i poté bude telefon stále funkční.

Zároveň je plně odolný proti prachu a do vody ho lze ponořit do hloubky jednoho metru až na 30 minut. To vše díky certifikacím IP65 a IP67.

Pokud se podíváme na další specifikace, zjistíme, že se nejedná o nějak zvlášť dobrý telefon. Displej má 4,7″ s HD rozlišením, procesorem je blíže nespecifikovaný Snapdragon, taktovaný na 2,3 GHz. Paměť RAM má 2 GB a úložiště nabízí 16 GB.

Nový Panasonic je mimo jiné dostupný ve dvou variantách, které se liší operačním systémem. Jedním je Android, který nalezneme v modelu FZ-N1 a druhým Windows 10 IoT Mobile Enterprise, který se nachází v modelu FZ-F1. Obě verze nabídnou stejný hardware a liší se mimo jiné ještě cenou, která u modelu s Windows lehce přesahuje částku 1599 dolarů.

Zdroj: ubergizmo.com

Exit mobile version