Dotekomanie.cz

Microsoft si patentoval stylus, který dotykem rozpozná barvy předmětů

Určitě každý z nás nejednou použil program „malování“ známý ze systému Windows. Ten, stejně jako mnoho dalších grafických editorů, obsahuje nástroj zvaný kapátko, pomocí něhož lze přenést barvu jednoho specifického pixelu a aplikovat ji na jiné místo. Microsoft si nyní pohrává s podobným konceptem a nechal si patentovat stylus, který funguje jako kapátko v reálném prostředí.

Patent byl redmondskou společností zaregistrován již v roce 2014, odhalen byl ovšem až nedávno. Princip fungování názorně a velice srozumitelně ukazuje samotný návrh patentu. Na náčrtu níže lze vidět vázu s růží, tablet a ruku držící stylus. Pokud chceme při malování na tabletu použít stejně zelenou barvu, jaká je na listech růže, jednoduše se hrotem stylusu dotkneme listu. V tu chvíli dojde k nasnímání barvy a uložení do vnitřní paměti samotného stylusu. Následně lze se získanou barvou pracovat na tabletu.

Důležité je ale zmínit, že z tohoto patentu s největší pravděpodobností nevzejde žádný reálný produkt, jedná se čistě jen o patent samotného nápadu. Nicméně není vyloučeno, že někdy v budoucnu se s touto funkcí u stylusů k tabletům Surface nesetkáme. Microsoft se očividně stále snaží přicházet s novými nápady na usnadnění psaní a kreslení na digitálních zařízeních.

Doufáme tedy, že se v budoucnu u produktů Microsoftu setkáme s podobně originálními nápady, které usnadní každodenní používání moderních technologií.

Zdroj: windowscentral.com

Exit mobile version