Dotekomanie.cz

iPhone 5se nabídne procesor Apple A9 a iPad Air 3 pak A9X

Ohledně nového menšího iPhonu 5se toho víme již poměrně dost. Otázka však stále zůstávala, jaký bude použit procesor. Některé zdroje spekulovaly o starším Apple A8, jiné o novějším A9. Nyní již máme zase o trochu věrohodnější informace, které zmiňují Apple A9. Zároveň také potvrzují přítomnost Apple A9X v iPadu Air 3.

Nový čtyřpalcový iPhone tak dostane stejný procesor jako momentálně nejnovější generace iPhonů. Rozhodně to dává větší smysl než použít starší čip A8 z iPhonu 6, protože po letošním představení iPhonu 7 s procesorem A10 by již vypadal nový iPhone 5se s A8 zastarale. A to Apple pravděpodobně nechce, nový nejmenší iPhone mu totiž asi zase vydrží v nabídce třeba dva roky. Krom toho má nový iPhone 5se dostat NFC pro podporu Apple Pay a Live Photos. 3D Touch však přítomno být nemá.

iPad Air 3 má pak přijít s procesorem Apple A9X z iPadu Pro. Je jen otázka, zda dostane také 4 GB RAM. Krom toho z tohoto většího modelu dostane  Air 3 také Smart Connector na boku pro připojení klávesnice a možná se dočkáme také podpory Apple Pencil.

Obě tato zařízení budou představena již zanedlouho, konkrétně se tak má stát 15. března. Do prodeje se mají dostat 18. března.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version