Dotekomanie.cz

Huawei představil MateBook – 12″ konvertibl s Windows 10

Společnost Huawei právě na své tiskové konferenci v Barceloně představila konvertibilní zařízení s Windows 10. Jmenuje se Huawei MateBook a disponuje 12″ IPS dispejem s QHD rozlišením. Poměr obrazovky k tělu je 84%, což je velmi dobrá hodnota, navíc dle přítomných redaktorů je prý barevné podání a celková kvalita displeje o mnoho lepší, než u zařízení, jako jsou Surface Pro 4 a iPad Pro.

Celé zařízení je zkonstruované z jednoho kusu kovu, tloušťka činí pouhých 6,9 mm a působí velmi elegantním dojmem. Do takto tenkého těla se výrobci podařilo vměstnat baterii o kapacitě 4430 mAh, přičemž Huawei slibuje celodenní výdrž. Zajímavostí je pak přepínač hlasitosti na boku tabletu, nachází se v něm totiž čtečka otisků prstů, přesněji řečeno ta samá čtečka, kterou nalezneme taktéž u modelu Mate 8.

Další užitečnou vychytávkou je stylus, který nese označení MatePen. Rozpozná až 2048 úrovní tlaku na hrot, což přijde vhod zejména u psaní a kreslení. Namísto gumy má však na druhém konci laser, který poslouží jako ukazovátko při prezentacích. Pero se nabíjí jen hodinu a používat se pak dá až 100 hodin, než dojde k jeho vybití.

Výkon obstarává nejnovější šestá generace procesorů Core m (m3, m5 nebo m7) od Intelu, interní úložiště disponuje kapacitou 64 GB.

K tabletu lze připojit klávesnici, která má k sobě připnuté kožené pouzdro. To dodá tabletu na elegantnosti a zároveň ho částečně chrání před poškozením. Klávesnice je také podsvícení a její součástí je rovněž skleněný touchpad.

Jistou nevýhodou tabletu je přítomnost pouze jediného konektoru, kterým je USB-C. Huawei ale řeší situaci prostřednictvím docku – MateDock. Ten v sobě zahrnuje HDMI, rozšiřující USB sloty a dalších několik konektorů.

MateBook půjde do prodeje ještě letos za cenu začínající na 699 dolarech včetně daně. Přesnější období upřesněno nebylo. Za nejdražší variantu pak zákazník zaplatí 1599 dolarů. Příslušenství má následující cenovky: klávesnice – 129 dolarů, stylus MatePen – 59 dolarů, rozšiřující MateDock – 89 dolarů.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version