Dotekomanie.cz

Android N – konec seznamu aplikací (application drawer)?

V posledních několika dnech se objevují spekulace, že by Google mohl znovu přeměnit svůj launcher, a to konkrétně s příchodem Androidu N. Ačkoliv se zatím jedná jen o spekulace, současné novinky z MWC mohou být předzvěstí budoucích změn.

Konkrétně dva nezávislé zdroje sdělily webu AndroidAuthority, že získaly přístup k Androidu N, kde očividně chybí seznam aplikací (application drawer), na jaký jsme u Androidu zvyklí. Konkrétně vše, co nainstalujete, se objeví na hlavní ploše. Tento styl je znám z iOS a také z modifikovaných verzí Androidu – například od společností Honor nebo Xiaomi.

Ačkoliv alpha verze Androidu N neobsahuje běžný seznam aplikací, tak se nemusí jednat o finální rozhodnutí. Google možná chystá jinou podobu, a proto nezakomponoval „application drawer“. Na druhou stranu zde máme novinku v podobě LG G5, kde právě tato sekce chybí. Všechny aplikace jsou na hlavních plochách. Dokonce i Samsung nabízí možnost vypnutí seznamu aplikací u Galaxy S7 (edge).

Lze vidět v čase 2:58

Zatím nelze jednoznačně říci, jak se Google rozhodne. Pokud by odstranil seznam aplikací, moc by se nestalo. Někteří by mu vyčítali, že kopíruje Apple, další by byli naštvaní za odstranění oblíbené součásti, ale naštěstí je zde řešení. Pokud se tak skutečně stane, pro Android existuje spousta launcherů, a další vzniknou, aby se navrátil seznam aplikací.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version