Dotekomanie.cz

Word, Excel a PowerPoint pro Android dostávají nové funkce

Microsoft tento týden aktualizoval své tři hlavní aplikace sady Office pro Android, kterými jsou Word, Excel a PowerPoint. V nových verzích se po dlouhé době kromě oprav chyb setkáváme i s novými funkcemi a několika vylepšeními. Pro nové uživatele bude výraznou změnou usnadnění prvního přihlášení do všech tří aplikací, které bylo dosud poněkud zdlouhavé.

Ve Wordu přibyla širší nabídka barev ke zvýraznění textu, nově lze vybírat z celkem patnácti barev, takže si každý najde svou oblíbenou. Dále je zde funkce zvaná Inteligentní vyhledávání, díky níž lze přímo v aplikaci označit text a na internetu vyhledat související články, obrázky či definici. Názornou ukázku lze vidět na snímcích obrazovky níže.

 

V Excelu přibyla funkce pro okamžitou změnu vzhledu tabulky. Mimo to jsou zde i nové možnosti pro vkládání a také práci s textem. V PowerPointu se objevila také docela podstatná funkce, kterou je přehrávání vložených mediálních souborů přímo z prezentace, takže pro přehrání videa z YouTube už nebudete přesměrováni do jiné aplikace.

Všechny tři aplikace se kromě zjednodušeného přihlášení a zmíněných novinek dočkaly také nových možností sdílení. Dokumenty lze nově posílat přes služby WeChat a QQ, což jsou v Česku velmi málo známé služby, a tak jejich výskyt běžný český uživatel zřejmě ani nezaznamená.

Zdroj: microsoft-news.com

Exit mobile version