Dotekomanie.cz

Klávesnice Word Flow z Windows Phone bude k dispozici i pro iOS

Již dobře víme, že Microsoft pro iOS zpřístupnil velkou část původně exkluzivních součástí systému Windows Phone, kterými jsou například aplikace Outlook nebo hlasová asistentka Cortana. Tím však rozšiřování na „jablečnou“ platformu zdaleka nekončí a Microsoft se patrně rozhodl přenést na iOS, respektive na iPhone, další z původních Windows Phone vychytávek.

Tou má být klávesnice Word Flow, která je výchozí a zároveň jedinou dostupnou klávesnicí na Windows Phone a mezi její výhody patří kromě rozumně rozmístěných písmen také rychlé psaní tahem po písmenech, či možnost využití virtuálního trackpadu pro snazší opravu textu.

O příchodu klávesnice na iOS informoval jeden z Windows Insiderů, kterému přišel email s oznámením, ve kterém stojí, že se může zapojit do testování Word Flow klávesnice na iOS, pokud má iPhone 5S a novější.

V emailu dále stojí, že tým z Microsoftu pracuje na postupném rozšiřování klávesnice Word Flow, počínaje systémem iOS. Z tohoto tvrzení si lze jednoduše odvodit, že v blízké době by se klávesnice, původně z Windows Phone, mohl dočkat i Android. Je tedy jen otázkou času, než Microsoft s nabídkou testování osloví širší okruh uživatelů a nabídne podobnou příležitost také uživatelům Androidu, který o tuto funkci rozhodně nebude ošizen.

Zdroj: windowscentral.com

Exit mobile version