Dotekomanie.cz

Spotify je králem streamované hudby

Ještě před několika lety jsme si mohli stěžovat, že v digitálním věku je problémové si jednoduše pořídit hudbu jednoduše a rychle. Naštěstí se trh mění a služby streamující audio obsah se rozšiřují. V tomto ohledu je velmi populární předplatné, kdy za měsíční částku získáte přístup k celé nabídce.

Právě v tomto sektoru se nejvíce daří službě Spotify, která dominuje v počtu aktivních uživatelů, stažení aplikace a také v příjmech. Dokazuje to analýza společnosti App Annie.

V rámci celosvětového trhu je Spotify jedničkou na Androidu i IOS, přičemž druhé místo obsadila služba Pandora Radio. Dále se jednotlivá obsazení již liší, ale je zajímavé, že zde nenajdeme Apple Music nebo Google Play Music.

V oblasti příjmů také vede Spotify, jak bylo již zmíněno. V této statistice najdeme i poměrně dražší službu Tidal. Ačkoliv Beats Music povýšilo, tak tato služba již brzy skončí a uvolní místo.

Jediným místem, kde Spotify hraje druhé housle, je USA. V této zemi je na prvním místě Pandora. Zajímavé může být, že až zde se objevuje Google Play Music, přičemž Apple Music zde chybí. V tomto případě statistika ukazuje počet aktivních uživatelů.

S úspěchem streamovaného obsahu také souvisí spotřeba dat, která stoupla například u majitelů zařízení s Androidem o 25 % za Q3 2015 v porovnaní se stejnou dobou v minulém roce.

Nyní bude zajímavé sledovat, jak s těmito statistikami zahýbe Youtube Red od Googlu. Za jednu částku získávají uživatelé dvě služby najednou – Youtube bez reklam a předplatné Google Play Music. Samozřejmě je otázkou, jestli dojde k brzkému rozšíření, jelikož v současnosti je služba omezená na USA.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version