Dotekomanie.cz

Samsung i LG neplánují na příští rok 4K displeje

Letos jsme se dočkali poměrně jedinečného smartphonu, díky kterému se opět jednou zapíše Sony do historie. Samozřejmě tím myslím model Xperia Z5 Premium, který jako první a stále jediný nabízí 4K displej – 2160 x 3840 pixelů. Při rozměrech smartphonu se dostáváme na hodnotu 806 ppi.

Opět bychom mohli odvodit, že se přidají ostatní výrobci a rok 2016 bude patřit trendu dohnat anebo předehnat Sony. Naštěstí se tak zřejmě nestane, aspoň u dvou hlavních rivalů v podobě Samsungu a LG. S touto informací přichází web Digi Times. Jeho zdroje z obou firem hovoří, že příští rok můžeme očekávat „jen“ rozlišení 2K (2560 x 1440 pixelů).

To samozřejmě neznamená, že se nedočkáme dalšího navýšení. Odůvodnění pro nepoužití 4K rozlišení je spíše technologického rázu. Prozatím se na trhu nenachází technologie, která by nabídla vyrovnané provozní vlastnosti – spotřeba, výkon, provozní teplota. I Sony si je vědomo, že 4K rozlišení není nejvhodnější. Právě jejich model Z5 Premium nabízí tuto hodnotu jen u videí a speciálního obsahu. Po zbytek doby provozu smartphone pracuje s nižší hodnotou.

Zdroj: phandroid.com

Exit mobile version