Dotekomanie.cz

Microsoft Connections – chytrá aplikace pro správu a organizaci kontaktů

Nová aplikace Connections od týmu Microsoft Garage byla před několika málo dny vypuštěna do obchodu Google Play a klade si za cíl usnadnit vám práci s kontakty a jejich správu. Konkrétně k jednotlivým kontaktům umožňuje přidávat poznámky a upomínky, které se zobrazí při zahájení nebo po skončení hovoru.

Kontakty lze navíc pro větší přehlednost řadit do skupin za pomoci hashtagů, takže si lze vytřídit rodinu, pracovní kontakty a své ostatní známé do jednotlivých kategorií dle libosti.

 

Aplikace nabízí jednoduché a přehledné prostředí, přičemž na hlavní obrazovce nalezneme přehled veškerých kontaktů, z nichž každý může mít svůj vlastní popis, u každého je v rohu uvedený hashtag podle kategorie, do které patří, a dále jsou na něm dvě tlačítka, přidat upozornění a přidat poznámku.

Pokud nastavíte upozornění, můžete si k němu nastavit, kdy se má zobrazit. Ideálním řešením je, když si upozornění nastavíte přesně na tu chvíli, kdy vám daný kontakt bude volat. Upozornění se s vámi nastaveným textem ukáže na obrazovce právě ve chvíli, kdy vám konkrétní osoba zavolá a vy si tak můžete před přijmutím hovoru připomenout, co jste chtěli s volajícím probrat.

U upozornění jsou dále dvě možnosti, a to jeho zamítnutí, čímž se upozornění skryje, nebo přidání poznámky. Poznámky se pak u jednotlivých kontaktů zobrazují na hlavní stránce a zároveň lze nastavit, aby se poznámky zobrazily po skončení hovoru na zamykací obrazovce.

Jako většina aplikací od Microsoftu se i Connections snaží usnadnit uživateli každodenní práci a cílí na maximální produktivitu. Bohužel zrovna tato má jednu zásadní nevýhodu, a tou je její lokální dostupnost. V současné době lze Connections z Google Play stáhnout pouze na území Indie. Naštěstí je volně k dispozici APK soubor, který je navíc pravidelně aktualizován, a tak si aplikaci může stáhnout a používat kdokoliv. Pokud vás zaujala, můžete ji stáhnout zde. Pro jistotu přikládáme také klasický widget pro stažení z Google Play, není totiž vyloučeno, že se oficiální dostupnost aplikace v budoucnu rozšíří na více regionů.

Zdroj: androidheadlines.com

Exit mobile version