Dotekomanie.cz

Chromer zrychlí otevírání stránek

Google na poslední vývojářské konferenci představil novinku Chrome Custom Tabs. V podstatě se jedná o velmi odlehčený webový prohlížeč, který se otevírá v aplikaci, odkud klikáte na odkaz. Nabízí všechny vymoženosti a hlavně je otevírání stránek rychlejší, plynulejší a „neodcházíte“ z původní aplikace.

Odkaz na animaci

Dřívěji mohl vývojář implementovat WebView, což je komponenta umožňující načítání stránek. Ta je ale v mnohém omezená a pomalá. Poslední možností je otevření stránky ve výchozím běžném prohlížeči. V tomto ohledu Chrome Custom Tabs nabízí rychlost, zapamatovaná hesla z Chromu, automatické vyplňování formulářů, bezpečnost a také je k dispozici šetření dat. Avšak možnost využívání této novinky závisí jen na vývojářích jednotlivých aplikací.

Naštěstí vznikla aplikace Chromer, která nabízí všechny přednosti Chrome Custom Tabs. V podstatě stačí nastavit Chromer jako základní aplikaci pro prohlížení webových stránek a o nic se nemusíte starat. Weby se vám budou načítat v rámci aplikace, odkud jste klikli.

I po otevření ve speciálním okně máte možnost vyhledávání na stránce, sdílení odkazu nebo je zde i možnost otevření v běžném prohlížeči. Jestliže kliknete na šipku zpět, vrátíte se na pozici v aplikaci, odkud jste klikli na odkaz – vlastně z původní aplikace ani neodejdete. Abyste Chromer mohli používat, musíte mít nainstalován Chrome ve verzi 45 a vyšší.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Exit mobile version