Dotekomanie.cz

Android N získá vylepšený multitasking

Prvně Samsung přinesl do mobilního světa vylepšený multitasking, kdy jste mohli mít otevřené dvě okna na jednom displeji a jednoduše s nimi pracovat. Samozřejmě hovořím o řadě Galaxy Note. Následně se přidal Microsoft s tablety Surface a posledním nováčkem je Apple s iOS (u vybraných tabletů).

Pravděpodobně se dočkáme této funkcionality už u další verze Androidu, která ponese písmenné označení N (zatím ani netušíme, o jakou cukrovinku půjde). Konkrétně tým stojící za novým tabletem Pixel C sdělil, že se usilovně pracuje na této funkcionalitě a je naplánováno, že Android N ponese tuto zásadní funkci pro produktivitu.

Ostatně si vývojáři s „multi window“ pohrávali už u Androidu M, přičemž je k dispozici návod, jak aktivovat toto rozšíření. Avšak do finální verze systému se novinka nedostala a tudíž se jedná jen o experiment.

Tip: Zapněte si Multi-Window na Androidu Marshmallow [Návod, Root]

Samozřejmě vzniká otázka, jestli se do té doby něco nezmění a jestli bude možnost dvou aplikací na jednom displeji nějak omezená. Samsung již dokázal, že s Androidem v této oblasti nemusí být problémy.

Zdroje: technobuffalo.com, androidpolice.com

Exit mobile version