Dotekomanie.cz

Snapdragon 820 oficiálně

Už nějakou dobu víme o Snapdragonu 820, přičemž i sám Qualcomm sem tam uvolnil nějakou informaci, co se týče specifikací. Například jsme se dozvěděli novinky kolem zpracování fotografií, grafice nebo projektu Zeroth. Nyní došlo k oficiálnímu uvedení všech detailů kolem tohoto nejnovějšího procesoru z dílny Qualcommu.

Snapdragon 810 byl dodáván se čtyřmi jádry Cortex A57 a čtyřmi Cortex A53, naproti tomu novinka 820 nabídne pouze čtyři jádra. Velkou změnou, nebo spíše návratem ke kořenům, je využití vlastních jader z dílny Qualcommu. Konkrétně se jedná o novinky s názvem Kryo. Taktéž jde v tomto případě o 64bitovou architekturu. Pro výrobu bude použita 14nm FinFET technologie.

Specifikace:

Jedná se o základní specifikace a bude záležet jen na výrobcích smartphonů, co implementují. Samotná společnost se u novinky zaměřila samozřejmě na zvýšení výkonu a snížení spotřeby. Mimo to jsme se dočkali orientace také na virtuální realitu.

Nyní je otázka, jak si povede v těžké konkurenci. Například Samsung již dokázal, že jeho špičkové procesory Exynos mají co nabídnout.

Zdroj: androidbeat.com

Exit mobile version