Dotekomanie.cz

iPhone se pravděpodobně dočká OLED displeje až v roce 2018

Telefony iPhony mají od první generace až do té poslední displeje založené na technologii LCD. Ačkoli dnes jsou tyto panely typu IPS opravdu velmi kvalitní, černá nikdy nebude tak černá jako v případě OLED displejů. Proto Apple plánuje v budoucnu přejít právě na tuto technologii.

V minulosti se již mnohokrát spekulovalo, že další generace přinese OLED displej. Po tom, co byl zobrazovací panel tohoto typu použit u Apple Watch, spekulace jen sílily. Přesto i poslední generace stále nabízí IPS displej. To je pak pravděpodobně způsobeno tím, že by dodavatelé nebyli schopni pokrýt produkci OLED displejů, kterou Apple potřebuje. Proto nyní údajně začal Apple plánovat zvýšení kapacit výroby u LG Display.

Kromě LG má OLED displeje dodávat i Samsung. Ten má totiž v současnosti největší továrny na tuto výrobu. Údajně však ne všechny iPhony v roce 2018 dostanou OLED, některé mají stále disponovat LCD displeji. Uvidíme tedy, kdy se tak stane. Rok 2018 je totiž ještě daleko a před ním se dočkáme ještě asi iPhonu 7 a 7s.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version