Dotekomanie.cz

Huawei Kirin 950 – nový procesor pro top modely

Společnost Huawei nejenže vyrábí vlastní mobilní telefony, ale má také pod sebou značku Honor. Kromě toho si dokáže produkovat i vlastní procesory, což se nedá říci o mnoha výrobcích. V tomto týdnu jsme se dočkali absolutní novinky v podobě procesoru Kirin 950, který pravděpodobně najdeme v nadcházejících top modelech – například se očekává u Mate 8.

Kirin 950 nebude žádné ořezávátko. Nejvyšší taktovací frekvence výkonnějších čtyř jader je 2,53 GHz, přičemž se jedná o Cortex A72. Pro méně náročné aplikace jsou zde slabší čtyři jádra Cortex A53 s taktovací frekvencí 1,8 GHz. Spojení těchto dvou celků zajišťuje architektura big.LITTLE.

Součástí procesoru je také koprocesor i5 určený pro sledování senzorů. Původní verze i3 vyžadovala pro provoz 90 mA, nový i5 potřebuje jen 6,5 mA. O grafiku se postará čip Mali T880MP4 a je zakomponována podpora LTE cat 6. Huawei použilo 16nm výrobní proces – sice nemá na konkurenta v podobě nejnovějších Exynos procesorů od Samsungu, ale až samotné testy ukáží, jak moc se bude novinka lišit.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version