Dotekomanie.cz

[Tip] Obchod Play v plné své kráse, ale jen pro prohlížení

Pravděpodobně jste už někdy narazili na stránku v rámci Obchodu Play, která vám jednoduše oznámila, že část obchodu není dostupná v zemi, kde se nacházíte. Google dává k dispozici nahlédnutí, jak vypadá americká verze. Díky tomu nepotřebujete řešit VPN nebo jiné postupy, jak se dostat do skrytých částí.

Jakmile vstoupíte přes odkaz do Obchodu Play, můžete si všimnout, že je vše v češtině a hlavně na boku na vás svítí více položek, jako třeba Zařízení. Po kliknutí na tento odkaz na vás znova vyskočí známá hláška.

Opět musíte jít přes odkaz „NAVŠTIVTE NÁŠ WEB PRO SPOJENÉ STÁTY“, ale to je asi tak vše, kam se dostanete. Pak vás to jen vrací na předchozí stránku. Naštěstí je tu jeden trik. Stačí doplnit do URL adresy textový řetězec ?gl=US, takže výsledná adresa vypadá například takto https://store.google.com/category/phones?gl=US.

Neumožní vám to nakoupit produkty nebo zpřístupnit vyšší funkce, ale můžete se podívat na vše, co je v Obchodě Play. Všimněte si, že i texty u produktů jsou v češtině.

Prohlédněte si třeba oficiální stránky nových mobilů:

Exit mobile version