Dotekomanie.cz

Sharp RoBoHoN – v Japonsku si zavolají z robota

Pokud jste už viděli žábu bušit do skály nebo couvat stíhačku, tak vám nesmí uniknout pozoruhodná novinka od společnosti Sharp. Možná si budete říkat, že jde jen o pouhý aprílový žert, ale tento japonský výrobce skutečně odhalil robota, kterého můžete nosit v náprsní kapse či přímo z něj telefonovat. Robot jménem RoboHon byl vyvinul známým profesorem Tomotaka Takahashi z Tokia.

Zařízení měří 19,5 cm a v zadní části je vybaveno jen 2palcovým QVGA displejem. Do jeho tváře zamířil malý projektor společně s vestavenou kamerkou. Při životě ho drží procesor Snapdragon 400 od Qualcommu. Sharp uvádí snadnou přenositelnost, což potvrzuje hmotnost 390 gramů. Rychlé přenosy dat zajišťuje podpora sítí 4. generace. Z vlastností robota lze vypíchnout možnost chůze, rozpoznání vašeho hlasu, oznámení na nové zprávy či různých připomínání.

 

Tlačítka v prostředí naznačují přítomnost systému Android, ačkoliv ji nikdo nepotvrdil. V každém případě může jít o výrazně omezenou verzi. Případní zájemci si budou muset počkat až do příštího roku, kdy přesněji v 1. pololetí má započat oficiální prodej. Nejlepší demonstrací jeho stěžejních funkcí najdete ve zveřejněném videu. Tento robot rozhodně nenahradí klasické telefony, nicméně jako chytrá hračka zapůsobí.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version