Dotekomanie.cz

Hisense Magic Mirror – minimum rámečku a uvnitř Retina

Na letošní ročník veletrhu IFA dorazila také společnost Hisense, která v Berlíně sklidila úspěch se svým tabletem Magic Mirror. Model má rekordní poměr mezi tělem a displejem. Dále si nelze nevšimnout velmi tenkých rámečků o velikosti 7 mm. Některým může připomínat zařízení od společnosti Sharp, jejichž design vypadá velmi obdobně. Tedy minimální rámeček v oblasti nad displejem, po obou stranách a pouze brada ve spodní části.

Přední část zabírá 8,4palcový Retina displej s rozlišením 2560 x 1600 pixelů, což hustota pixelů vychází na 360 PPI. Výkon mu dodává čtyřjádrový procesor RK3288 od Rockchipu o taktovací frekvenci 1,8 GHz, grafický čip Mali-T624 a 2GB operační paměť RAM. Základní verze modelu dostala 32GB úložiště, ale do budoucna se ukáže ještě 64GB varianta. Lepší zvukový zážitek zajistí podporovaná technologie Dolby.

Softwarovým prostředím bude doprovázet velmi zjednodušené rozhraní, které je založené na systému Android ve verzi 5.0 Lollipop. Tablet nese kódové označení F6281 a jeho oficiální prodej byl již zahájen. U prvních prodejců začíná prodejní cena u hranice 1 799 jüanů (tj. cca 6 860 Kč bez daně).

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version