Dotekomanie.cz

Apple si nechal patentovat užší sluchátkový konektor

Jak už všichni víme, Apple má zálibu v dělání co nejtenčích zařízení,  jak je to pouze možné. Je sice pravda, že tento fakt nedodržel u nových iPhone 6S a iPhone 6S Plus, ale výjimka potvrzuje pravidlo. Ovšem pokud se nedávný patent stane skutečností, nebude snaha Applu o co nejtenčí zařízení neskutečná.

Patent, který byl objeven stránkou Appleinsider, odhaluje plány na vytvoření tenčího sluchátkového konektoru. Jak můžete vidět na obrázku výše, celý konektor bude menší, jelikož se z kulatého tvaru, který dnes známe všichni, stane sluchátkový konektor ve tvaru „D“. To poté umožní Applu udělat ještě tenčí zařízení, než které produkuje právě teď. Ovšem tvrdit, že nový iPhone 7, bude nejtenčí iPhone či zařízení na světě, je zatím hodně předčasné.

Co budou muset uživatelé udělat, je to, že si budou muset koupit nová sluchátka (či redukci), a jejich výběr bude o mnoho menší, jelikož nové porty budou jedinečné. Apple se bude musel hodně dobře zamyslet, jestli tento nový konektor jim bude stát za to, aby změnili to, co dnes normálně funguje.

Zdroj: ubergizmo.com

Exit mobile version