Dotekomanie.cz

Nová beta iOS 9 – tapety, vylepšení Carplay a další detaily [aktualizováno]

Apple po dvou týdnech vydal nové betaverze operačního systému iOS ve verzi devět. Konkrétně byla publikována pátá vývojářská betaverze a třetí veřejná betaverze. Obě verze jsou ale totožné a přinášejí několik novinek. Asi největší změnou jsou zcela nové tapety. Dále se menším inovací dočkaly aplikace Carplay, klávesnice a kalendář.

  

Nové tapety nabízejí různé motivy jako třeba planety, křídla ptáků, květiny či jen abstraktní snímky. Ze systému byla ale bohužel odstraněna většina původních tapet a to dokonce i ta, která byla prezentována s první betaverzí iOS 9. Dále prošlo vylepšením Carplay, které lépe spolupracuje s Apple Music. Přímo na displeji můžete nově skladbám dávat srdíčko. Na pozadí je pak také vidět rozmazaný obrázek alba.

 

V aplikaci kalendář přibyla uvítací obrazovka se seznamem novinek. Nabízení aplikací na základě vaší polohy na uzamčené obrazovce nyní bude nabízet jen nainstalované aplikace. V aplikace hudba máte nově možnost zamíchat všechen obsah Mírnou úpravou grafiky pak prošla tlačítka Shift, Delete a mikrofon na klávesnici.

Finální verze přijde na podzim a přinese například plnohodnotný multitasking pro iPad. Jak to funguje, se můžete podívat na videu níže, které jsme natočili.

Aktualizováno

Pokud máte zájem o tapety, přidáváme odkaz na balík, který je obsahuje.

Zdroje: 9to5mac.com, chip.de

Exit mobile version