Dotekomanie.cz

Horská záchranná služba – vydařená aplikace pro výlety na Slovensko

Vysoké Tatry patří mezi oblíbená místa Čechů, kteří sem jezdí do překrásné přírody na výlety. Občas se ale stává to, že se vám v horách něco stane a vy pak musíte urychleně ve stresu řešit, jak přivolat pomoc, v tom by vám mohla pomoci aplikace slovenské horské záchranné služby.

Horská záchranná služba je opravdu velmi vydařená aplikace a musím uznat, že si autoři dali záležet. V aplikaci nalezneme v podstatě všechno, co bychom mohli náhodou potřebovat. Jedná se o informace o možných lavinách, aktuální výstrahy o počasí a další. Velmi dobrou funkcí v kritických situacích je možnost vytočit číslo SOS, aniž byste jej museli znát. Tlačítko SOS vám po klepnutí automaticky vytvoří hovor se záchrannou službou.

Při zapnutí se navíc ukládá vaše poloha, takže nemusíte v podstatě ani určovat, kde přesně jste, protože se to záchranáři dozví z aplikace. V těchto situacích lze využít i tlačítko pro odeslání SOS SMS, kam uvedete, co se vlastně stalo a komu. Jestliže je nezbytně nutné poskytnout první pomoc, lze v aplikaci využít asistenta, který vám pomůže s rychlou pomocí.

Horská záchranná služba se rozhodně povedla, což je znát i na jejím hodnocení uživateli, kde získala 4,7 hvězdiček z 5. Vše je zcela zdarma.

Exit mobile version