Dotekomanie.cz

Cortana pro Android – beta verze k dispozici pro veřejnost

Minulý měsíc zpřístupnil Microsoft svou digitální asistentku v neveřejné beta verzi také pro Android. Pomocí jednoduchého formuláře se do beta testování mohl přidat téměř každý a ti, co štěstí neměli, si mohli Cortanu nainstalovat přes uniklý soubor APK.

Dnes Microsoft aktualizoval Cortanu pro Android a kromě opravy chyb a drobných vylepšení zveřejnil beta verzi aplikace taktéž pro širokou veřejnost. V uplynulých týdnech se na vývoji usilovně pracovalo a poslední velkou novinkou je možnost nahrazení asistenta Google Now novou aplikací Cortana, což v praxi znamená, že lze k aplikaci přistoupit přidržením hlavního tlačítka telefonu.

Aplikace pro Android nabízí v podstatě totožné funkce jako na počítačích s Windows 10 a telefonech s Windows Phone. Nějaké drobnosti ale chybí, například nelze Cortanu otevřít hlasovým příkazem „Hey Cortana“, což je zapříčiněno množstvím různých zařízení, z nichž některé nedovolují aplikaci neustále naslouchat.

Pokud si chcete Cortanu vyzkoušet i na svém telefonu, můžete si ji zdarma stáhnout z Google Play. Důležité je však upozornit, že zatím nerozumí českým příkazům a je tedy nutné mluvit na ní anglicky.

V souvislosti s češtinou a hlasovými asistenty bychom rádi připomněli, že Google Now již nějakou dobu podporuje hlasové povely v češtině. Dokáže na váš příkaz otevřít libovolnou aplikaci, vypnout či zapnout Wi-Fi, otevřít fotoaparát nebo můžete dokonce nadiktovat celou SMS zprávu nebo email. To vše bez nutnosti vzít telefon do ruky. Pokud tedy s angličtinou moc nekamarádíte, můžete si vyzkoušet alespoň nové hlasové příkazy pro Google Now. Připravili jsme pro vás i krátké video, ve kterém některé z těchto příkazů názorně demonstrujeme.

Zdroj: blogs.windows.com

Exit mobile version