Dotekomanie.cz

Brzy budeme platit vše přes mobily [sponzorovaný článek]

Dnes snad ani nelze pochybovat – žijeme v době “bezdrátu” – nebo alespoň se k ní blížíme! Chytré telefony a další zařízení, které se mohou připojit k internetu, tu už máme několik let. Jejich počty neustále narůstají, lidé se učí lépe využívat jejich funkce, které jim zpříjemňují nakupování online. Takže, jak moc je populární nakupování přes mobily, proč, a jaké jsou vůbec možnosti na poli placení pomocí vašeho mobilu?

Porovnáme-li statistiky z uplynulých let, můžeme zjistit, že nakupování pomocí mobilů se stalo velmi populární. Je tomu už přibližně rok od doby, kdy byl překročen významný milník – platby přes mobily převýšily ty ze stolních počítačů. A to je výtečná zpráva pro ty, kteří preferují nakupování přes mobily. Speciálně pak pro vášnivé hráče online binga nebo pro „návštěvníky“ internetových kasin. S celým tímto nárůstem se také zvyšuje pravděpodobnost, že i další a další společnosti nabídnou svým uživatelům možnost platit přímo z chytrého zařízení, čímž jim usnadní život.

Zatímco se může zdát, že poměr mezi desktopovými a mobilními platbami kolísá (v únoru proběhlo 40 % plateb skrze mobilní zařízení a 60 % na stolních počítačích), tak lze s naprostou jistotou říci, že ty mobilní mají v posledních měsících jednoznačně navrch. V červnu tohoto roku byla zveřejněna studie společnosti MFF, která mimo jiné informovala, že se mobilní obchod konstantně zvyšuje. Skoro 70 % uživatelů mobilních zařízení je využívá pro správu svého bankovnictví, a 66 % pomocí nich dokonce provedlo minimálně jednu transakci.

Jistojistě už dnes není pochyb, že mobilní platby se stávají čím dál tím více populárními a v následujících letech se na tom pravděpodobně nic nezmění. A proč jsou vůbec tak oblíbené? Zaprvé se dá říct, že lidem jednoduše usnadňují život. Navíc dnes se snad nenajde majitel chytrého telefonu, který by bez něj opustil svůj domov. Z hlediska pohodí je taktéž lepší si párkrát klepnout do mobilu, než podstupovat složitý proces otevření notebooku a následného nákupu. Což je velká výhoda pro již zmíněné hráče online binga – nemusí se starat o to, jestli jim dojdou peníze, když nejsou zrovna na počítači. Pokud mají povoleny mobilní platby, tak stačí udělat jen pár potřebných kroků a peníze jsou hned na tom správném účtu.

Jak tedy vytěžit z online plateb nejvíce? Hned na začátku se nelze nezmínit o tzv. ePeněženkách, jako je například PayPal. Ten má své webové stránky optimalizovány pro mobily a zároveň nabízí svým zákazníkům mobilní aplikaci. Dnes existuje spousta nejen internetových kasin, která akceptují PayPal (něktrá z nich můžete nelézt na webu paypal-casinos.co), což usnadní život nejednomu hráči. Platit lze také rovnou kreditní kartou, stačí jen abyste si ji přidali do svého PayPal účtu, stejně tak, jako byste to museli udělat i na webu obchodníka. Tyto metody placení jsou velmi uživatelsky přívětivé, každopádně je třeba si dát pozor i na rizika s nimi spojená. Například zabezpečení na mobilech není tak dokonalé, jako je na stolních počítačích.

Existují i dobíjecí karty, jako je PaySafeCard, ta je dostupná taktéž na mobilech. Poslední a snad i nejpohodlnější variantou, kterou lze využít, je možnost si nechat převést své účty odjinud na vyúčtování za mobilní telefon. To vám může zajistit například aplikace Boku – a ani nebudete potřebovat kreditní kartu!

Teď už znáte veškeré výhody nakupování zboží a služeb skrze  mobil. Zkuste si to sami a využijte naplno výhod z online placení!

Exit mobile version