Dotekomanie.cz

Wi-Free – připojení k internetu „zdarma“ od UPC

V době, kdy byla aukce LTE frekvencí v ČR, se odhadovalo, že společnost UPC poskytující internetové připojení bude čtvrtým mobilním operátorem. To se nakonec nestalo. Dnešním dnem ale začíná firma konkurovat do určité míry velké trojce mobilních operátorů, jelikož spouští službu Wi-Free. V podstatě se jedná o způsob, jak využívat připojení k internetu i tam, kde nemáte k dispozici své pevné připojení skrze kabel.

Pro chod Wi-Free využívá UPC nových modemů, které jsou u zákazníků. Konkrétně jich je k dnešnímu dni v ČR 220 000. Abyste mohli využívat připojení někoho jiného, musíte se první zaregistrovat na stránce my.upc.cz, s čímž se pojí další podmínka. Musíte být zákazníkem společnosti UPC. V tuto chvíli tedy může využívat tento typ připojení až 440 000 zákazníků.

Wi-Free je jedinečná bezplatná služba, která umožní připojení na Wi-Fi například na návštěvě u vašich kamarádů, známých nebo jinde v dosahu UPC Wi-Free modemů. Vaše mobilní zařízení využije oddělenou, sekundární Wi-Fi síť. Stačí se jednou přihlásit pod unikátním přihlašovacím jménem a heslem a Wi-Free vás automaticky připojí vždy, když bude síť v dosahu,″ popisuje princip sdílené Wi-Fi sítě od UPC ředitel segmentového marketingu Jan Kohout.

Aby toho nebylo málo, Wi-Free lze využívat i v zahraničí (v Polsku, Švýcarsku, Nizozemí, Belgii, Irsku, Maďarsku a Rumunsku), kde je připraveno 5,5 miliónů hotspotů/modemů, a to vše v ceně, kterou už platíte dnes. Aby nedocházelo k přetěžování, tak k jednomu modemu může být takto připojeno skrze Wi-Free až 5 zařízení, přičemž rychlost je 10/2 Mbps.

Díky spojení vysokorychlostního internetu od UPC a služby Wi-Free vzniká unikátní Wi-Fi síť pro zákazníky internetu od UPC. Wi-Free je nezávislá a oddělená od domácí Wi-Fi sítě a jejím užíváním nedochází ke snížení šíře vyhrazeného přenosového pásma. Tím, že odpadne nutnost sdílet heslo k domácí Wi-Fi síti, zůstává zachována i bezpečnost sítě.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version