Dotekomanie.cz

Vazby mezi Google+ a Youtube se přetrhávají

Google se svou sociální sítí Google+ udělal v minulosti několik změn, které vedly k hluboké integraci do ostatních služeb. Jedním z nejvíce diskutovaných propojení bylo nahrazení Youtube komentářů systémem spjatým s Google+. Ačkoliv jste se mohli rozhodnout, jestli se má komentář objevit i na Google+, tak mnozí brali tuto novinku jako krok špatným směrem.

Google po delší době vyslyšel tyto názory a vrací Youtubu původní komentáře. Nejedná se o jedinou novinku. K založení kanálu nebo využívání služeb již nebude potřeba mít Google+ profil. Nově bude mít každý uživatel Google profil, který nebude veřejný a nebude dohledatelný skrze vyhledávání. Na něj budou navázány všechny služby.

Bude jen na uživatelích, jestli budou chtít mít veřejný Google+ profil. Tudíž už nebude automaticky vnucen každému uživateli. Jedná se o jednu z mnoha novinek, které si na nás připravil Google. V budoucnu se bude Google+ zaměřovat stále na sdílení obsahu, jeho vytváření a sledování zájmů.

Google Fotky jako samostatná služba a aplikace

Fotky Google+ končí 1. srpna

Aby bylo jasné, neznamená to konec Google+. Pro tuto sociální síť si Google připravuje další novinky, které budou podporovat původní záměr. Na druhou stranu bude umožněno smazat Google+ profil a zachovat si jen Google profil (neveřejný). Co se týče Youtube a komentářů, můžeme očekávat nové nástroje a funkce pro komentáře.

Zdroje: googleblog.blogspot.co.uk, youtube-global.blogspot.cz, thenextweb.com

Exit mobile version