Dotekomanie.cz

Philips uvádí na český trh první Android TV televizory

Operační systém Android od Googlu se v minulém roce rozdělil na několik dalších verzí – TV, Wear a Auto. Právě Android TV přichází oficiálně na český trh v podání společnosti Philips. Ta již u nás nabízí televizory se systémem Android, ale jednalo se jen o upravenou mobilní verzi s nadstavbou. Nově si ale můžete zakoupit televizory řady 7150 s Android TV.

Kromě specificky vytvořeného prostředí pro tento typ zařízení se můžete těšit na funkce, jako je třeba Google Cast. Pokud je televizor připojen na stejnou síť, ke které jste připojení se smartphonem, můžete velmi jednoduše a rychle odeslat obsah do televize. V Androidu TV nechybí Obchod Play, díky čemuž máte k dispozici aplikace, jež znáte z běžného Androidu, byť s trochu odlišným uživatelským prostředím. Nová série televizorů nabízí i mnoho jiného.

Televizory Philips řady 7150 UHD disponují obrazovou kvalitou třídy Pixel Precise Ultra HD zahrnující technologie Natural Motion a Ultra Resolution s hodnotou 800 Hz PMR (Perfect Motion Rate). Dokonalý zážitek ze sledování pak umocňuje třístranný Ambilight, který promítá na zeď za televizorem světlo, které svým zbarvením přesně odpovídá obsahu právě vysílanému na obrazovce.

Součástí hardwaru televizoru je i pokročilá technologie zpracování barev Colour Booster, která vylepšuje barevné podání pomocí 17bitového zpracování, což v přepočtu znamená až 2,25 triliónu barevných odstínů. Díky přirozené pleťové barvě, živé bílé a sytosti ostatních barev je obraz mnohem realističtější.

Televize Philips modelové série 7150 se vyrábějí ve velikostech 49 a 55 palců a jsou dostupné například u prodejců Datart nebo Alza za doporučenou maloobchodní cenu od 36 999 Kč.

Společné specifikace:

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version